FermentatorAlte instalatii
Descriere
Fermentația microbiană este cel mai des aplicată metodă în biotehnologie și astăzi se distinge prin nenumărate aplicații. Un exemplu este dat de producția la scară industrială de eritromicină, antibiotic obținut din Saccharopolyspora erythraea în condiții aerobe. Vitaminele precum riboflavină, beta-caroten și vitamina B12 sunt de asemenea produse industrial prin fermentație microbiană.
Fermentația tipică pe loturi prezintă următoarele etape: adiția unei soluții bogate în nutrienți, inocularea de microorganisme, injecția unui inhibitor de spumare și oxigen (multe dintre microorganismele utilizate în prelucrarea biologică sunt aerobe). În acest tip de sisteme de fermentație, acumularea de deșeuri și proliferarea microorganismelor provoacă variația condițiilor în timpul procesului de fermentație.
Vitaminele, mineralele, aminoacizii grași și, în funcție de tipul de bacterii, factorii de creștere, pot fi adăugate pe tot parcursul ciclului de fermentație. Agentul antispumare este adăugat pentru a controla excesul de bule, sistemul de agitare facilitează dizolvarea oxigenului și emisia de dioxid de carbon și asigură o amestecare totală a nutrienților. Procesul este eficient dacă ciclul de fermentație este realizat la temperaturi constante. Reacțiile chimice și procesele mecanice care au loc la interiorul vasului de fermentare, încălzesc sistemul și, dacă nu este echilibrată căldura, celulele pot muri sau pot înceta să se mai reproducă. Prin urmare, procesul de răcire necesită un sistem adecvat de control.
Nivelurile de pH și oxigen, temperatura, agitarea etc. unui proces de fermentație sunt controlate automat de un PLC.
Cele mai frecvente probleme ce apar în timpul procesului de fermentație sunt date de contaminarea din cauza sterilizării necorespunzătoare sau a pierderii sterilității în timpul procesului. Utilizarea de sisteme fiabile și de performanță înaltă asigură condiții de siguranță pentru o producție de înaltă calitate.
INOXPA oferă variate tipuri de fermentatoare pentru o gamă largă de aplicații.
Caracteristicile soluțiilor de fermentație / prelucrare biologică sunt:
- Volum: 150 - 6.000 litri
- Design conform cu ASME BPE
- Structură montată pe batiu
- Rezervor cu manta și izolație
- Design compatibil CIP/SIP
- H/D 3:1, 2:1
- Presiune -1/+3 bari
- Sistemul de comandă este complet automatizat, PLC-ul controlează
și înregistrează toate funcțiile și datele:
- Viteză de agitare
- Nivel de oxigen
- Temperatură
- Reglarea presiunii pe conducta de evacuare
- Adiție de nutrienți
- Recoltarea produsului
- Sterilizarea mediului de nutrienți
- Sterilizarea cu abur a fermentatorului
- Agitator vertical cu garnitură mecanică de etanșare și acționare cu ansamblu motoreductor.
Piese în contact cu mediile: inox S 316L.
Suprafețe interioare: Ra < 0,4.
Garnitură mecanică de etanșare simplă (funcționare uscată).
Sistem steril de eșantionare.
Oferim calificarea tuturor fermentatoarelor cu documentația IQ/OQ corespondentă.
Agitator magnetic.
Garnitură mecanică de etanșare dublă.
Debitmetru de dezaerare
Unitatea este proiectată pentru eliminarea aerului din produse și măsurarea debitului cu evitarea rezultatelor incorecte de citire.
Bulele de aer pot altera citirile debitmetrului. Prin urmare, o supapă de aerisire sau un eliminator de aer elimină bulele de aer și îmbunătățește citirile pe cantitatea de produs transferat.
Unitatea are o opțiune de a selecta volumul de lichid de transferat. Când volumul transferat atinge valoarea prescrisă, unitatea oprește pompa (această aplicație este cea mai frecventă).
Domeniul de capacitate este de la 10.000 până la 60.000 l/oră.
Debitmetrul de dezaerare este proiectat să funcționeze în principal cu produse alimentare de vâscozitate scăzută, precum vin, sucuri de fructe, lapte, apă etc.
Principiu de funcționare
Un rezervor preliminar reduce viteza lichidului, permite separarea celor două faze: lichidă și gazoasă. Separarea stratifică conținutul rezervorului: lichidul rămâne pe fundul rezervorului și gazul se ridică la suprafață.
Stratul inferior lichid trece prin debitmetrul electromagnetic, care măsoară debitul, este prevăzut cu opțiunea de a indica totalul de lichid transferat.
În partea de sus a unității, există o supapă de aerisire care elimină gazele din rezervor.
Astfel, gazul (în mod normal, aer) nu afectează citirile debitmetrului.
Când volumul transferat atinge valoarea prescrisă, unitatea oprește alimentarea electrică de la nivelul unităților de pompare sau transmite un semnal electric de captat de către o interfață externă.
După utilizare, unitatea poate fi curățată cu agenți chimici, de obicei produse de curățare cu utilizare în industria alimentară.
Materiale
Cutie cu butoane acționate prin apăsare CE (230V).
Panou de comandă inox.
Modul electronic de dozare cu afișaj. Tastatură și lampă de avertizare.
Putere de ieșire corelată la parametrul de dozare (conectare la o unitate de pompare).
Selecția volumului de transferat permite dozarea automată.
Debitmetru electromagnetic. Certificat de calibrare.
304 Cărucior din inox.
Piese în contact cu produsele: AISI 316L.
Racorduri DIN (DN65).
Ventil-fluture manual.
Vizor.
Supapă manuală de golire.
Opțiuni
Racorduri: SMS, Macon, clemă.
Debitmetru turbină.
Debitmetru masic.
Detector prezență lichide.
Senzor de temperatură.
Imprimantă pentru rețete.
Panou de comandă pentru introducerea datelor.
Pompă de transfer.
Principiu de funcționare
Vitaminele, mineralele, aminoacizii grași și, în funcție de tipul de bacterii, factorii de creștere, pot fi adăugate pe tot parcursul ciclului de fermentație. Agentul antispumare este adăugat pentru a controla excesul de bule, sistemul de agitare facilitează dizolvarea oxigenului și emisia de dioxid de carbon și asigură o amestecare totală a nutrienților. Procesul este eficient dacă ciclul de fermentație este realizat la temperaturi constante. Reacțiile chimice și procesele mecanice care au loc la interiorul vasului de fermentare, încălzesc sistemul și, dacă nu este echilibrată căldura, celulele pot muri sau pot înceta să se mai reproducă. Prin urmare, procesul de răcire necesită un sistem adecvat de control.
Nivelurile de pH și oxigen, temperatura, agitarea etc. unui proces de fermentație sunt controlate automat de un PLC.
Cele mai frecvente probleme ce apar în timpul procesului de fermentație sunt date de contaminarea din cauza sterilizării necorespunzătoare sau a pierderii sterilității în timpul procesului. Utilizarea de sisteme fiabile și de performanță înaltă asigură condiții de siguranță pentru o producție de înaltă calitate.
Proiectare și caracteristici
Caracteristicile soluțiilor de fermentație / prelucrare biologică sunt:
- Volum: 150 - 6.000 litri
- Design conform cu ASME BPE
- Structură montată pe batiu
- Rezervor cu manta și izolație
- Design compatibil CIP/SIP
- H/D 3:1, 2:1
- Presiune -1/+3 bari
- Sistemul de comandă este complet automatizat, PLC-ul controlează
și înregistrează toate funcțiile și datele:
- Viteză de agitare
- Nivel de oxigen
- Temperatură
- Reglarea presiunii pe conducta de evacuare
- Adiție de nutrienți
- Recoltarea produsului
- Sterilizarea mediului de nutrienți
- Sterilizarea cu abur a fermentatorului
- Agitator vertical cu garnitură mecanică de etanșare și acționare cu ansamblu motoreductor.
Materiale
Suprafețe interioare: Ra < 0,4.
Garnitură mecanică de etanșare simplă (funcționare uscată).
Sistem steril de eșantionare.
Optiuni
Agitator magnetic.
Garnitură mecanică de etanșare dublă.
Debitmetru de dezaerare
Unitatea este proiectată pentru eliminarea aerului din produse și măsurarea debitului cu evitarea rezultatelor incorecte de citire.
Bulele de aer pot altera citirile debitmetrului. Prin urmare, o supapă de aerisire sau un eliminator de aer elimină bulele de aer și îmbunătățește citirile pe cantitatea de produs transferat.
Unitatea are o opțiune de a selecta volumul de lichid de transferat. Când volumul transferat atinge valoarea prescrisă, unitatea oprește pompa (această aplicație este cea mai frecventă).
Domeniul de capacitate este de la 10.000 până la 60.000 l/oră.
Debitmetrul de dezaerare este proiectat să funcționeze în principal cu produse alimentare de vâscozitate scăzută, precum vin, sucuri de fructe, lapte, apă etc.
Principiu de funcționare
Un rezervor preliminar reduce viteza lichidului, permite separarea celor două faze: lichidă și gazoasă. Separarea stratifică conținutul rezervorului: lichidul rămâne pe fundul rezervorului și gazul se ridică la suprafață.
Stratul inferior lichid trece prin debitmetrul electromagnetic, care măsoară debitul, este prevăzut cu opțiunea de a indica totalul de lichid transferat.
În partea de sus a unității, există o supapă de aerisire care elimină gazele din rezervor.
Astfel, gazul (în mod normal, aer) nu afectează citirile debitmetrului.
Când volumul transferat atinge valoarea prescrisă, unitatea oprește alimentarea electrică de la nivelul unităților de pompare sau transmite un semnal electric de captat de către o interfață externă.
După utilizare, unitatea poate fi curățată cu agenți chimici, de obicei produse de curățare cu utilizare în industria alimentară.
Materiale
Cutie cu butoane acționate prin apăsare CE (230V).
Panou de comandă inox.
Modul electronic de dozare cu afișaj. Tastatură și lampă de avertizare.
Putere de ieșire corelată la parametrul de dozare (conectare la o unitate de pompare).
Selecția volumului de transferat permite dozarea automată.
Debitmetru electromagnetic. Certificat de calibrare.
304 Cărucior din inox.
Piese în contact cu produsele: AISI 316L.
Racorduri DIN (DN65).
Ventil-fluture manual.
Vizor.
Supapă manuală de golire.
Opțiuni
Racorduri: SMS, Macon, clemă.
Debitmetru turbină.
Debitmetru masic.
Detector prezență lichide.
Senzor de temperatură.
Imprimantă pentru rețete.
Panou de comandă pentru introducerea datelor.
Pompă de transfer.