Unitate de maturare / fermentare MFLAlte instalatii
Descriere
Principiu de funcționare
Pentru a produce iaurt lichid, are loc incubația în unitatea de maturare, cu amestecare și controlul temperaturii, până la finalizarea procesului de fermentare. Produsul este apoi răcit și ambalat.
Pentru a produce iaurt de consistență fermă, ambalarea are loc înainte de incubație. Apoi produsul este introdus într-o cameră de depozitare încălzită pentru maturare și apoi este răcit într-o cameră de depozitare refrigerată.
Producție de unt: prepararea untului începe cu smântâna obținută din procesul de smântânire sau standardizare a laptelui. Smântâna este răcită și depozitată în unitatea de fermentare în mod similar ca la iaurt.
Proiectare și caracteristici
Manta dublă pentru încălzire cu apă sau abur.
Răcire cu gheață.
Agitator de viteză variabilă pentru amestecare uniformă.
Sondă pentru controlul temperaturii.
Temperatură reglabilă.
Senzori de nivel.
Intrare de aer cu filtru.
Sfere de pulverizare pentru curățare CIP.
Vizor cu iluminare pentru control vizual.
Cămin de vizitare pentru inspecție și întreținere.
Materiale
Restul materialelor AISI 304
Garnituri de etanșare în contact cu produsele EPDM
Finisaj suprafețe interioare (în contact cu produsele) Ra ≤ 0,8 μm
Alte finisaje de suprafețe exterioare Lustruite mat